Visie

‘Vertel het mij en ik zal het me niet herinneren

Toon het mij en ik zal het vergeten

Betrek mij erbij en ik zal het begrijpen’

(indiaans gezegde)

 Deze tekst las ik voor het eerst toen ik op een woongroep voor jongeren kwam werken. Mensen willen vaak graag begrijpen waarom iets is zoals het is, voor zij iets kunnen veranderen. We willen graag snappen waarom we doen zoals we doen en hoe dit overkomt op anderen. Paarden kunnen je tonen wat onzichtbaar was, ik kan je vertellen wat het paard je wil laten zien. Door zo samen te werken, gaan we je proberen te helpen met de vraag die je hebt.

In mijn werk staan betrokkenheid, betrouwbaarheid en samenwerken voorop. Ik voel me betrokken bij de mensen die ik wil helpen en ik wil hen eigenaar maken van hun proces. Door hen te betrekken in datgene wat op dat moment gebeurt, wordt dit mogelijk gemaakt.

Samen met de paarden wil ik een betrouwbare omgeving creëren waarin je je vrij voelt te doen of te zeggen wat in je opkomt. Paarden bieden die mogelijkheid. Zij hebben geen oordeel en zullen altijd proberen je te helpen. Paarden houden van  een prettige sfeer en zullen daarom hun best doen ervoor te zorgen dat iedereen in de kudde zich prettig voelt en kan zijn wie hij wil zijn.  Op het moment dat wij bij de kudde in het land staan, zullen de paarden ook voor ons zorgen.