Over mij

Mijn naam is Dorian van Krimpen. Na de middelbare school ben ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan doen. Tijdens mijn stages heb ik kennis gemaakt met diverse doelgroepen; van jonge kinderen tot volwassenen. Na de opleiding ben ik als groepsleider aan het werk gegaan bij Ambiq. Daar werk ik nu op een behandelgroep voor jongeren met een PTSS. Hier behandelen we jongeren met trauma’s dmv therapie in combinatie met een afwisselend activatieprogramma.

Als jong meisje ben ik begonnen met paardrijden. Na jarenlang lessen volgen en rondhangen op maneges ben ik gestopt. Een aantal jaren later, tijdens een ponykamp voor kinderen met een autisme spectrum stoornis, ben ik weer in contact gekomen met paarden, en realiseerde  ik mij hoe erg ik dit gemist had. Ik heb toen eerst een tijd een verzorgpaard gehad, waarna ik de keuze heb gemaakt  zelf een paard te kopen.  Van deze keuze heb ik nooit spijt gehad. Ik voel me erg prettig wanneer ik bij de paarden op stal ben en wilde dit gevoel ook anderen laten ervaren. Ik heb jongeren van mijn werk meegenomen naar stal en zag wat de paarden voor hen konden betekenen. Ik wilde hier meer inhoud aan geven en heb toen de cursus ‘hulpverlenen met paarden’ gevolgd bij hulpverleningspraktijk ‘De Vrije Teugel’. Na deze cursus was ik ervan overtuigd dat dit werk bij me past en dat ik het wil blijven doen. En zo is hulpverleningspraktijk ‘Held op Hoeven’ begonnen.

Om meer kennis te hebben van diverse manieren van hulpverlenen met paarden heb ik de post HBO opleiding ‘Paard en Hulpverlening’ aan de NHL gevolgd. In 2018 heb ik hiervoor mijn diploma in ontvangst mogen nemen